Amberblokjes

Wat zijn Amberblokjes?

 By Favorabel

Amberblokje, geurblokje, huisparfum

Je weet niet wat je mist!

Als je de amberblokjes niet kent dan weet je (helaas) niet wat je mist. De magische geur is vrij moeilijk te beschrijven en moet je eigenlijk echt zelf beleven. De geur van amberblokjes bestaat uit de ingrediënten musk, amber, vanille, roos, essentiële olie en wax. De geur is te omschrijven als zacht, warm, zoet en sensueel. Er zijn zelfs landen waar ze beweren dat de geur van amberblokjes lust opwekkend zou werken…. ik kan me er iets bij voorstellen, want de geur is echt heel warm en sensueel.

Waar kun je een amberblokje voor gebruiken?

Je kunt een amberblokje als huisparfum / luchtverfrisser vrijwel overal gebruiken waar jij wilt dat het lekker gaat ruiken.

Denk bijvoorbeeld aan je woonkamer, auto, badkamer, toilet, slaapkamer, kledingkast, winkel, kantoor, salon, etc. Wat ook geweldig lekker ruikt, is als je een beetje schaafsel van het amberblokje in je stofzuigerzak doet, zodat de heerlijke geur wordt verspreid tijdens het stofzuigen.

De geur van de amberblokjes zal na verloop van tijd iets minder worden, maar als je er dan wat vanaf schraapt dan komt de geur weer meer terug. Gooi dat schaafsel niet weg, want je kunt het nog voor in je stofzuiger gebruiken, maar je kunt ook wat van het schaafsel in een waxbrander/geurbrander leggen.

Verschillende geuren amberblokjes

Er zijn veel verschillende amberblokjes geuren

In Nederland is de meest bekende het bruine amberblokje met een combinatie van musk en amber.

Favorabel heeft de volgende heerlijke geurblokjes in het assortiment:

Ook te verkrijgen

Hoe worden Amberblokjes gemaakt?

De amberblokjes komen uit Marrakesh en worden op traditionele wijze met de hand gemaakt en daardoor kunnen de geurblokjes soms een klein beetje verschillen van elkaar qua vorm, kleur en/of gewicht. Maar de maat van de originele blokjes is ongeveer 4,5 cm lang, 3,5 cm breed en 1,5 cm dik en weegt ongeveer 25 gram.

Ingrediënten: Musk Ambrette, Musk Xylol, Vanaline, Rose Powder, Essential Oil, Perfume.

Kun je Amberblokjes zelf maken?

De amberblokjes zijn bijna onmogelijk om zelf te maken. Daarvoor zou je de juiste ingrediënten in exact de juiste verhoudingen moeten gebruiken en de juiste materialen om de ingrediënten te mengen en blokjes in te gieten. Het is vele malen handiger om de blokjes gewoon kant en klaar te kopen in een winkel. Je zou van de amberblokjes eventueel wel waxmelts kunnen maken, door een stukje van het amberblokje te smelten en te mengen met de wax voor de waxmelts.

Waar moet je op letten met de geurblokjes?

Let wel op want het geurblokje zou vlekken op materialen of kleding kunnen veroorzaken, want er zit wax in en dat is wat vettig en kan smelten als het warm wordt. Zorg er dus altijd voor dat je het blokje op een schaaltje of bakje legt of in een zakje ophangt. Waar je ook op moet letten is dat de geurblokjes niet geschikt zijn voor consumptie (net als een kaars), houdt ze dus uit de buurt van kleine kinderen.

Nieuwsgierig naar de amberblokjes?

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar de magische geur van de amberblokjes, aarzel dan niet en bestel ze gewoon. Grote kans dat je daarna verslingerd bent aan de geur, zoals zoveel anderen. Als je de geur al kent en enthousiast bent, dan weet je dat je ze vanaf nu bij ons kunt bestellen.

Alvast bedankt voor je aankoop en mocht je vragen hebben dan kun je ze altijd aan mij stellen.

Warme groet,

Favorabel